Projecten


Schoonschip_foto_site.jpg

Schoonschip (in opdracht van Stichting Schoonschip)

In het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ (Amsterdam-Noord, Buiksloterham) ontstaat de komende jaren de drijvende woonwijk Schoonschip. De wijk zal ruimte bieden aan 46 huishoudens en één collectieve gebruikersplek, op 30 waterkavels. De eerste waterwoningen zullen in 2017 gerealiseerd worden en zo ontstaat tussen 2017 en 2019 de meest duurzame drijvende woonwijk van Europa, met in totaal 46 huishoudens en iets meer dan 100 bewoners. Esther Roos organiseert hier de realisatie van de collectieve voorzieningen zoals o.a. de steigers en de (duurzame) energievoorzieningen.


160421_UF002_De_Schilde_02.45a6ea7b_1.jpg

Urban Farmers (in samenwerking met BVF Projectmanagement)

Een grote uitdaging ! Esther Roos organiseerde de realisatie van een groente en fruitkas van 1200m2 op het dak van 40 meter hoog op een gebouw in Den-Haag.

 Op de 6e verdieping, direct onder het dak, is een viskwekerij geëngineerd. Door middel van het unieke UF Aquaponics-systeem leveren de planten en de vissen voedsel aan elkaar en ontstaat een duurzame ontwikkeling van vis en groente. 

Euphrasia.jpg

 Technisch beheer en transitie Klooster Euphrasia te Bloemendaal
(in opdracht van Klooster Euphrasia)

Ten behoeve van het instand houden van Klooster Euphrasia en Verzorgingscentrum Dennenheuvel voert Esther Roos het technisch beheer uit. Zij heeft onder meer een meerjarenonderhoudsplan opgesteld en draagt zorg voor de uitvoering hiervan. In 2015 begeleidde Esther Roos de transitie van klooster/verzorgingshuis naar een tijdelijke locatie voor huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsstatus

zuiver_6.jpg
Nieuwbouw wellness centrum "Spa Zuiver" en renovatie Sportcentrum Amstelpark  (in opdracht van BVF Projectmanagement)
 
De nieuwbouw van een 13.000m2 groot wellness-center compleet met tuin. En
en grootschalige renovatie van Sportcentrum Amstelpark te Amsterdam. Zo hebben o.a. de kantoren plaatsgemaakt voor 31 hotelkamers en zijn  de complete fitnessaccomodatie, de entree, het restaurant en de keuken zijn geheel vernieuwd binnen de contouren van het bestaande gebouw.

                                                                                   Lees meer over de uitdagingen in dit project  arrow.png
hema.jpg

Number One, NDSM-Werf te Amsterdam (in opdracht van Number One b.v.)

Number One is het eerste gebouw in de gebiedsontwikkeling Amsterdam Waterfront op het NDSM terrein. Dit gebouw biedt plaats aan het hoofdkantoor van de HEMA en VNU Media.
Om beide bedrijven toch een eigen identiteit te geven is gekozen voor een scheiding in het grote bouwblok middels een buitenruimte. Esther Roos heeft hier 5 jaar als technisch vastgoedmanager aan gewerkt en de verkoop begeleidt in 2015.
                                                                                                 
Lees verder voor meer informatie arrow.png

IRdeo.jpg

Nieuwbouw kantoorgebouw IR.deto te Hoofddorp
(in opdracht van BVF Projectmanagement b.v.)


De in het oogspringende houten vliesgevel is een van de bijzondere duurzame elementen in dit project.
Het pand bestaat uit 5 kantoorlagen (10.000m2) en 2 parkeerlagen. Het diende zowel qua constructie als installaties te voldoen aan het concept "duurzaam bouwen". 

                                                                 Lees meer over de taken van Esther Roos in dit project arrow.png

Figeehal_8.jpg

'Vernieuwbouw' Figeehal II te Haarlem
(in opdracht van BVF Projectmanagement b.v.)


 Bij de renovatie van de Figeehal is de huid van het imposante gebouw in ere hersteld, de hoofddraagconstructie gerespecteerd, de 'lege hallen' getransformeerd tot bedrijfsateliers / lofts volgens het 'box-in-shell' concept (gebouw-in-gebouw). Op de begane grond komen 3 grote bedrijfsruimten,  daarboven een parkeerdek en daar weer boven exclusieve bedrijfs-lofts. 
                                                                                  Nieuwsgierig naar het eindresultaat ? Klik hier arrow.png

BP.jpg

Bakkerspleintje te Castricum (in opdracht van Symbion Vastgoed)

Het "nieuwe" Bakkerpleintje is werkelijk een toevoeging op het centrum van Castricum. Bezoekers worden ontvangen in een ruime gratis openbare parkeergarage van waaruit via een drietal liften de winkels kunnen worden bereikt. Het ooit verwaarloosde plein is recentelijk omtoverd tot een plein met een scala aan speciaalzaken met hierboven luxe appartementen. Esther Roos voert hier het technisch beheer uit voor de openbare parkeergarage en de winkelunits.
                                                                                       Voor een indruk van  het plein....klik hier arrow.png