Over Esther Roos

Esther Roos werkt sinds 2005 zelfstandig als (interim)projectmanager voor projectontwikkelaars en andere zakelijke opdrachtgevers.

Als technisch vastgoedmanager heeft zij het technisch beheer verzorgd voor eigenaren van kantoren, winkels, verzorgingscentra en andere bedrijfspanden.
Daarnaast begeleidde Esther Roos de verkoop en overdracht (technische aspecten) van grote kantoorpanden aan een nieuwe eigenaar.


No-nonsense
"Wat ik de afgelopen jaren heb ervaren, is dat alles valt of staat met goede communicatie en goede afspraken. Eerste vereiste is natuurlijk dat alles technisch aan de hoogste eisen voldoet. Het gaat immers om concreet vastgoed! Maar veel projecten zouden beter lopen wanneer er minder gepraat wordt en beter geluisterd. Mijn no-nonsense aanpak zorgt ervoor dat ik dat daadwerkelijk veel  voor elkaar krijg."   
Esther Roos


Als projectmanager realiseerde Esther Roos onder meer spraakmakende projecten zoals wellnesscentrum 'Spa Zuiver' in Amsterdam, een kas en viskwekerij op het dak van een bestaand kantoorpand voor 'Urban Farmers' in Den-Haag.
Daarnaast werkt Esther Roos mee aan de realisatie van 'Schoonschip' een drijvende wijk in Amsterdam- Noord waarbij allerlei pilots op het gebied van duurzaamheid ten uitvoer worden gebracht en begeleidde zij de transitie van een verzorgingshuis in Bloemendaal naar huisvesting voor statushouders.

Spin in het web van professionals
Omdat niemand 'alles' kan heeft Esther Roos bij de uitvoering van haar werk de beschikking over een uitgebreid netwerk van relevante professionals, zoals financiele experts, architecten, constructeurs, aannemers, juristen en bouwfysisch adviseurs. Op het juiste moment brengt zij de partijen tot effectieve samenwerking. Haar klanten profiteren hiervan omdat zij zo ook zeer complexe projecten voor hen kan realiseren.  


Vrouw in mannenwereld
"De bouwwereld is een echte mannenwereld, met jammer genoeg soms een negatief imago. Dat is jammer, want er worden zulke mooie dingen neergezet en er werken zulke capabele vakmensen! Ik vind het een fascinerende branche waar echt mijn hart ligt. Waar ik voldoening uit haal? Wanneer opdrachtgevers door mijn adviezen, technisch inzicht en organisatorische kwaliteiten, geld en tijd besparen op de bouw en het onderhoud van hun pand."
Esther Roos